jurga_akis_logo


Individualios

2013 m. rugsėjo 7 - 14 d. Jurgos Ivanauskaitės nuotraukų iš Tibeto paroda Vilniaus Tibeto skvere. Drauge su kitais renginiais ji vyko Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV vizito ir Tibeto kultūros dienų Vilniuje proga.

Žiūrėti video...
2013 m. liepos 3 d.
Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale atidaryta Jurgos Ivanauskaitės fotografijų "Tibetas - kita realybė" paroda. Atminimo renginio metu galima buvo pamatyti ir rašytojos knygų ekspoziciją. Tibetietišką atmosferą sukūrė ir Dianos Urbės skambantys dubenys - tūkstantmetė Tibeto budistų tradicija.
Susirinkusiems buvo perskaitytas Jurgos mamos, dailėtyrininkės Ingridos Korsakaitės "Laiškas klaipėdiečiams".
Renginį vedė režisierius Virginijus Vyšniauskas.

Žiūrėti...

2013 m. balandžio 22 d.
Nacionalinės bibliotekų savaitės išvakarėse Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje  buvo atidaryta žinomos rašytojos ir keliautojos Jurgos Ivanauskaitės fotografijų iš Tibeto paroda. Fotografijos buvo eksponuotos bibliotekos languose ir traukė praeivių žvilgsnį.
Balandžio 26 d. bibliotekoje surengtas susitikimas su Jurgos mama menotyrininke Ingrida Korsakaite.

Žiūrėti...

2013 m. liepos 5 d.
Raseinių kultūros centre buvo atidaryta Jurgos Ivanauskaitės dailės paroda ir Maironio parke surengta rašytojos atminimui skirta koncertinė programa "Tuk, tuk iš širdies į širdį" (rež. Jolanta Šimaitienė).
Buvo skaitomos ištraukos iš Jurgos prozos ir eilėraščiai, atliekami jos dvasiai artimi muzikos kūriniai.

Žiūrėti...

2011 m. gruodžio 20 d. J.Ivanauskaitės 50-mečiui.
Maironio lietuvių literatūros muziejuje Maironio svetainėje, advento ir Kalėdų nuotaikos nušviestame vakare buvo pristatoma Jurgos Ivanauskaitės tekstų knyga "Angelo rūbas" (Tyto alba, 2011) ir eksponuojama instaliacijos fragmentas ta pačia tema. Autorės ranka ant apdaro pavidalo kūrinio anksčiau surašytos improvizuotos maldos dabar, išskaidytos ir sudėtos į atskirą knygą, įgavo visai naują sandarą ir meninę raišką.

Žiūrėti...