jurga_akis_logo


Veikla

Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras užbaigia savo veiklą.

Žiūrėti...

2012 m. birželio 16 d.
Kultūros nakties metu, birželio 16 d. nuo 19 val. Tibeto skvere Vilniuje buvo rodomi filmai apie šiandieninį Tibetą, eksponuotos keliautojo ir fotografo Pauliaus Normanto nuotraukos iš jo 1994 m. surengtos ekspedicijos po Tibetą.

Rašytojos, dailininkės, keliautojos ir aktyvios Tibeto laisvės siekių rėmėjos, paskyrusios jam trilogiją "Tibeto mandala", Jurgos Ivanauskaitės eilėraščius Rytų tematika skaitė Salomėjos Nėries gimnazijos mokinė Austėja Jakaitė.
Tibetietišku ritualiniu būgneliu jai pritarė jurbarkietė Rita Mažeikaitė.

Žiūrėti...

Tarptautinis poezijos festivalis.

POEZIJOS PAVASARIS 2012

poezijos-pavasaris_logo

Gegužės 19 d. Jurgos skvere vyko Jurgos Ivanauskaitės skaitymai

Dalyvavo poetai Laura Sintija Černiauskaitė, Nijolė Daujotytė-Kuolienė, Eglė Juodvalkė, Aušra Kaziliūnaitė, Donatas Petrošius, Rimvydas Stankevičius, Jūratė Vilūnaitė.

Renginį vedė - poetas Vytautas Rubavičius.

Žiūrėti...

2012 m. lapkričio 22 d.
Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras, tradiciškai paminėdamas Jurgos gimtadienį, pastatė lentą su įrašytu Jurgos skvero Aguonų gatvėje pavadinimu. Lentoje taip pat nurodytos skvero architektės Virginijos Kurpienės ir skulptorės Ksenijos Jaroševaitės pavardės.
Lapkričio 22-os dienos vakarą įvyko simbolinis lentos atidengimas, kuriame dalyvavo prie šios idėjos ir jos įgyvendinimo vienaip ar kitaip prisidėję žmonės.

Žiūrėti...

2012 m. lapkričio 21 d.
Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centro būstinėje (buvusiame Jurgos bute) lankėsi grupė Lietuvos edukologijos universiteto studentų filologų su dėstytojais V. Juknaite, Ž. Kolevinskiene ir D. Vaitiekūnu.

Studentai buvo paruošę skaitymų valandėlę iš Jurgos prozos ir poezijos knygų. V. Juknaitės paraginti, ekspromtu paskaitė po posmelį iš paskutinės Jurgos tekstų knygos "Angelo rūbas" (2011). Be to, Jurgos mama šiek tiek papasakojo apie Jurgą, atsakė į svečių klausimus.

Žiūrėti...